Miljö

IMG_6498Trädgården

Vi har en 4000m2 stor strandtomt med bokhäckar som skydd för den ibland friska vinden. På tomten finns flera sittgrupper där du kan sola, fika  eller läsa en bok. På våren har vi ett av Sveriges bästa havsöringsfiske direkt från tomten. Här har dragits upp många öringar. Fågelskådare uppskattar också området. Vi har stora gräsytor men har ändå plats för frukt och bär och blommor. Längs husen trivs stockrosorna. Stor parkeringsplats för bilarna. Lugnt läge vid återvändsgata.

Omgivningarna

Miljö34Miljö35I Abbekås finns ett par restauranger, bl.a Abbekås Hamnkrog som är väl värd ett besök. Här finns också en livsmedelsaffär. Vid fotbollsplanen finns tennis och boulebana.Ett antal badstränder finns på nära håll. Asfalterade cykelbanor både mot Ystad och Trelleborg. Motionsslingor  i anknytning till tomten. 18 håls golfbana. Havsfisketurer utgår från hamnen. Seglarskola och olika typer av surfing arrangeras varje sommar. En av Wallanderfilmerna är delvis inspelad hos grannen.


Närområdet

Med bil når du inom en timme många intressanta platser: Ystad, Trelleborg, Smygehuk, Österlen, Kivik, Malmö, Lund, Köpenhamn bl.a. Bornholm med sitt fina väder når du på  90 minuter. Skånska slott och herresäten finns det gott om. Det finns många erkända matställen i närområdet.

Säkerhet, Miljö

Vi tycker att det är viktigt med hög säkerhet. Huset är utrustat med inbrottslarm och brandlarm med vidarekoppling till larmcentral. I alla lägenheter finns dessutom brandsläckare, brandvarnare och utrymningsskyltar. Huset har dessutom jordfelsbrytare till alla elektriska installationer. Båda husen värms upp med jordvärme. Naturligtvis så sopsorterar vi !